Skip to content

Első találkozás, avagy nem harap a gyógytornász :)

Sok szeretettel köszöntelek Titeket a blogomon.

Váradi Csilla vagyok, gyógytornász-fizioterapeuta. Szegeden, belvárosi rendelőmben, sok éves tapasztalattal látom el jó tanácsokkal, hasznos gyakorlatokkal a hozzám fordulókat. Szeretnék betekintést nyújtani abba, hogy mi is zajlik egy gyógytornász rendelőben, mit kell hozni az első találkozás alkalmával.
A megbeszélt időpont előtt 5-10 perccel nyugodtan jöhetsz korábban, én már úgyis ott foglak várni. A rendelőbe belépve egy kis előteret találsz székekkel, pulttal. Hozd el magaddal nyugodtan anyukádat, apukádat, testvéredet, barátodat, barátnődet, a szomszéd nénit, nálunk kényelembe tudja helyezni magát, amíg én alaposan kikérdezlek és kiderítjük a problémád okát. Mielőtt belépnél a kezelő helységek valamelyikébe, arra kérlek öltözz át kényelmes ruházatba, amiben könnyű mozogni. Az sem baj, ha már tornakész ruházatban jössz. Fontos, hogy már az első találkozóra hozd el magaddal az eddigi orvosi papírjaidat, ha már fordultál orvoshoz a problémáddal. Készülj fel, hogy nyomozó veszett el bennem, rengeteg kérdést fogok feltenni, annak érdekében, hogy kiderítsük, hogy mi okozza a gondodat. Nem kell megijedni, nem vizsga lesz, nincs rossz válasz 🙂
A kérdések után jön egy fizikális vizsgálat, ahol tetőtől talpig megnézem az izmaid, ízületeid állapotát, mobilitását, stabilitását.
Amint kész vagyunk a passzív és aktív mozgásvizsgálattal, véleményt alkotok és elmondom, hogy miben látom a dolgok miértjét és azt is elmondom, hogy milyen eszközökkel fogjuk tudni visszavarázsolni a fájdalommentes mozgást. Amennyiben számodra is elfogadhatóak lesznek a gondolataim és terveim megbeszélünk egy következő időpontot, amikortól kezdhetjük a közös munkát.
Ne habozz sokat. Lehet fájdalommal élni, de nem muszáj! Te választasz és én megmutatom, hogy szabadulj meg tőle.