Skip to content

Szolgáltatások

Kineziotape: színes, elasztikus szalag, melyet kezdetben sportolók használtak, sérülések megelőzésére, gyorsabb rehabilitációra. Mára már része lett a mindennapi emberek sérülések utáni terápiájának.
Hatása igen kedvező az érintett területre, ugyanis megfelelő felhelyezés esetén csökkenti a duzzanatot (ödémát), csillapítja a fájdalmat, segíti az izmok munkáját, vagy éppen a feszes izmok ellazulását. Mindig feladattal párosul, nem önálló terápiaként alkalmazzuk. Bármilyen színben kérheted. Nem csak trendi, de nagyon hatásos is.

Funkcionális tréning: Mindennapi rohanó életünk során vannak izmaink, amik szívesen, néha túl lelkesen kapcsolódnak munkába, mások pedig szép csendben hagyják a többit dolgozni. A medencénk, a törzsünk, a gátizmaink sínylik meg a felborult izomegyensúlyt. Stabil törzshöz kapcsolt végtagok mozgása rendezettebb, koordináltabb és gyorsabb. A funkcionális tréning segít újra bekapcsolni LÉTEZŐ izmokat a törzs stabilizációjába, ezáltal képes visszaállni az egyensúly a mindennapokba. Csökkennek az ízületi fájdalmak, kevesebb terhelés jut a túlterhelt izmokra és még jobban dolgoznak a lusta izmok.
Egy-egy gyakorlat biztos, hogy megizzaszt, hiszen erőn felül az egyensúlyodra, a koncentrációdra és minden egyes receptorodra szükséged lesz, hogy fent maradj az eszközökön. Ha szereted a kihívásokat, de nem szereted a fájdalmat, keress bátran! 😉

Szegmentális stabilizáció az ágyéki gerincen: A egy-két csigolyát átívelve helyezkednek el a legmélyebben fekvő gerincstabilizáló izmok. Ha ezen izmokban felborul az izomegyensúly, sérül az ideg-izom kontroll, akkor az izmok nem jókor, nem jól kapcsolnak be egy-egy mozgásnál. Sok esetben okozhatnak fájdalmat, fáradtság érzést az ágyéki gerinc szakaszon az ilyen diszfunkciók. A szegmentális stabilizációval megerősítjük és a helyes mozgásra tanítjuk meg újra az izmokat és az idegrendszert.

Gátizom erősítés: Gátizmaink a legelhanyagoltabb izmaink. Ha tónustalanok, nincs meg a megfelelő erejük, könnyen elcseppenhet a vizelet. Izomtréninggel javítható, megelőzhető és csökkenthető a kellemetlen vizeletvesztés. Keress bátran, bizalommal.

Liotard-féle automobilizáció és autostretching: vállaink a testünk egyik legmozgékonyabb nagy ízületei. Bármilyen pici kis mozgásbeszűkülés fájdalomhoz vezethet. Liotard módszere az izmok nyújtásán alapszik. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk mozgatni karjainkat vissza kell állítanunk az izmok eredeti hosszúságát, majd erejét. Fontos a sorrend! Ha szeretnéd tudni, hogyan nyerheted vissza vállaid mozgékonyságát, megmutatom.

McKenzie féle Mechanikai Diagnosztikus Terápia (MDT): Egyénre szabott, mozgásvizsgálatra épülő, hatékony, mechanikai elveken alapuló terápia. Alkalmas porckorongsérv, becsípődés, lumbagó, isiász és különböző eredetű ágyéki gerincet érintő fájdalmak kezelésére.